Yoghurtlimpa
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
5 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl sirap
1 l naturell yoghurt
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn, rågsikt, rågkross,
vetekli, solrosfrön, salt, bikarbonat och russin i en stor bunke.
Tillsätt sirap och yoghurt.
Rör allt till en slät smet.
Smörj 2 st avlånga formar à ca 1½ liter.
Fördela smeten i dessa.
Grädda bröden på galler i nedre delen av ugnen, ca 1½ tim
(dom ska ha en innertemp. på 96°C när dom är klara).
Låt bröden stå ca 5 min i formarna innan de
stjälps upp för att kallna på galler.
Linda in bröden i handdukar och lägg dem i en plastpåse.
Låt dem vila ca 1 dygn innan de skärs upp i tunna skivor.
Förvara dom i kylskåp så håller dom sig bättre.