Har nu jobbar 7 pass av 10 och börjar känna mig lite trött. Det rullar på bra i nya butiken med kunder så dagarna går fort, på fredag har vi haft öppet i tre veckor.
Många undrar hur jag hinner kombinera min tid med jobb, familj, hemmasysslor och framförallt bloggen, men mat måste vi ju ha varje dag och baka gör jag när det finns tid. Matlagning och bakning har ju blivit min hobby så tid till sin hobby måste man ju hinna med annars skulle det ju inte göra något kul. Belöningen blir ju ni läsare!
Har fixat fram ett viktväktarvänligt recept på korvstroganoff med bacon, för det är något vi gillar att äta i vår familj. Till den övriga familjen använder jag vanlig falukorv och bacon och grädde/mjölk (2½ dl resp. 2½ dl) till såsen istället för lite grädde och mycket buljong.
4 port.
400 g falukorv, Lithells middagskorv 9%
1 gul lök
1 pkt kycklingbacon
salt
peppar
paprikapulver
1 dl matlagningsgrädde 15%
4 dl grönsaksbuljong
4 msk tomatpuré
maizena
Skär korven i stavar.
Stek i smör i en stekpanna.
Skär löken och och strimla baconet och tillsätt den i stekpannan.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Häll i grädden och buljongen.
Vispa ut tomatpurén i vätskan.
Häll i maizenan och låt stroganoffen småputtra ett par minuter.
Servera med makaroner och ärtor.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g falukorv, Lithells middagskorv 9% (21 SP)
1 gul lök
1 pkt kycklingbacon (3 SP)
salt
peppar
paprikapulver
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
4 dl grönsaksbuljong
4 msk tomatpuré
1 2/3 msk maizena (1 SP)
Totalt blir det 8 SP/port.
Pasta: upp till 78 g = 3 SP
79-100 g = 4 SP
Hur många portioner är just det här recptet för?
Hoppsan det hade visst försvunnit, det är till 4 port. 🙂