4 port.
2 pkt kycklingbacon
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk kalvfond
2½–3 dl vatten
1 burk mutti finkrossade tomater
örtsalt
nymalen svartpeppar
Skär bacon i mindre bitar.
Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
Stek allt i stekpanna tills baconet fått fin färg och löken mjuknat något.
Slå på fond, vatten och låt koka upp.
Tillsätt kryddorna och tomatkrossen.
Sänk värmen och låt pastasåsen småputtra utan locka ca 12-15 min.
Smaka av.
Servera med pasta och valfria grönsaker.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
2 pkt kycklingbacon (7 SP)
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk kalvfond
2½–3 dl vatten
1 burk mutti finkrossade tomater
örtsalt
nymalen svartpeppar
Totalt blir det 2 SP/port. Lägg ev. till SP för matfett vid stekning. Servera med valfria grönsaker.
Pasta 79-100 g = 4 SP
101-123 g = 5 SP
124-145 g = 6 SP