Vegetarisk sallad med pizzabollar

Har hintat lite om att jag skulle ta fram några nya recept på Instagram av en produkt som jag testat och som jag gillar väldigt mycket som jag fick med i en Smakbox under våren. Det är en ekologisk grönsaksboll gjord på vita bönor, paprika, majs och solrosfrön och smasatta med tomat och oregano från Kung Markatta.

Idag får ni det första receptet och det blev en fräsch sallad, vilket jag gärna äter till lunch 🥗

färdig salladsmix
fryst bönmix
gurka
nektarin
fetaost
pizzabollar
, Kung _Markatta

turkisk yoghurt, Salakis
vitlök
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna till såsen, ställ den kallt medans du förbereder salladen.

Koka upp vatten till bönmixen.
Häll i och låt det sjuda på svag värme i ca 3-4 min.
Låt svalna lite.
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg pizzabollarna på en plåt/form och ställ in i ugnen i ca 10 min.

Förbered salladen med att hälla upp salladsmix på en tallrik.
Skär upp lite gurka samt nektarin.
Smula över fetaost.
Fördela bönmixen över salladen.
Toppa med pizzabollarna.

Servera med yoghurtsåsen.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

färdig salladsmix
1 dl fryst bönmix
gurka
½ nektarin
15 g fetaost, Apetina 3%
75 g pizzabollar, Kung Markatta (6 SP)
3 msk turkisk yoghurt 0%
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Totalt blir det 6 SP/port.

Kcal: ca 371 kcal.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.