Veckans matsedel v. 20/2020

Söndag igen! Veckorna går så fort, snart är det sommarlov för barnen. Vi bokade en resa till Kreta i november som vi skulle åka på vid midsommar. Nu blev den inställd så vi avvaktar till nästa år istället, kändes dumt att boka om den till senare i sommar när man inte vet hur det blir med allt som har med corona att göra. Så nu kör vi på för fullt med vårat altanbygge istället. Kommer bli toppenbra! Så vädret får bli som det vill i sommar, vi kommer ändå ha en toppenplats att hänga på!

Men nu till söndagens viktigaste, VECKOMATSEDELN!

TIPS! Av dom äldre färsrätterna som finns här i arkivet så har jag använt mig av 10-12% färs när jag beräknat recepten. Nu för tiden använder jag mig enbart av 5% nötfärs då man sparar en hel del smart points. Familjen märker ingen skillnad och äter detsamma. Gillar man att äta quorn så kan man spara ännu mera smart points per måltid!

Våga byt ut råvaror så dom passar DIG och din familj! Finns så mycket alternativ ute i matbutikerna nu för tiden.

Måndag

Baconsås – recept finns ➡ HÄR

Tisdag

Vitkål- & köttfärspanna – recept finns ➡ HÄR

Onsdag

Potatis- & kasslergratäng – recept finns ➡ HÄR

Torsdag

Purjo- & kycklingsoppa – recept finns ➡ HÄR

Fredag

Räksmörgås – recept finns ➡ HÄR

Lördag

Ugnsrostad färskpotatis med honung & balsamvinäger, grillat kött och kall sås med soltorkade tomater – recept finns ➡ HÄR

Söndag

Biff med sötsur sås – recept finns ➡ HÄR

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *