Tunnbrödsrullar med skinka & äppelröra
8 st rullar
8 mjuka rektangulära tunnbröd
4 msk smör eller margarin
8 stora salladsblad
8 stora skivor skinka eller 16 små
4 msk smör eller margarin
8 stora salladsblad
8 stora skivor skinka eller 16 små
Röra
1 stort syrligt äpple eller 2 små
½ slanggurka
10 cm purjolök
1 liten burk ananasringar (4 st)
salt
peppar
1-2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (10%)
½ slanggurka
10 cm purjolök
1 liten burk ananasringar (4 st)
salt
peppar
1-2 msk majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (10%)
Riv äpplena och gurkan grovt på rivjärn.
Strimla purjon och dela ananasen i små bitar.
Blanda alla ingredienser till äppelröran och smaka av.
Bred smör på tunnbröden (kan uteslutas).
Skölj salladsbladen och torka av dem.
Lägg salladsbladen på bröden.
Lägg några matskedar äppelröra på salladen och bred ut den lite.
Toppa med skinkan.
Rulla ihop tunnbröden.
Rulla gärna in dem i smörgåspapper och knyt ett vackert snöre eller band runt.
Låt ena änden sticka ut en bit så kan man hålla i den andra änden när man äter.