Torskgratäng i kräftostsås

Publicerade detta receptet på bloggen första gången för ca 8 år sen så tyckte det var dags för både en uppdatering och en uppfräschning av rätten 😊 Enkel vardagsrätt som också skulle passa till en helgmiddag om man vill det 🥰

4 port.

600 g torskfilé
200 g kräftost
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
salt
svartpeppar
citronpeppar
kräftstjärtar

Lägg fisken i en ugnsform.
Krydda fiskbitarna med salt, peppar och citronpeppar.
Vispa ihop crème fraiche, grädde och kräftost och häll över fisken, fördela valfri mängd kräftstjärtar över fiskbitarna.
Ställ in i ugnen i 200°C i 20-30 min.

Servera med kokt potatis eller potatismos och ärtor.

Kalorisnålare alternativ

Använd mager crème fraiche och grädde. I övrigt följ receptet och håll koll på portionen så det passar dina mål 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *