Tacolåda

4-6 port.

350-400 g pasta, rör/skruvar (okokt)

500 g färs
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
1 liten burk majs (150 g)
2 dl crème fraiche
½-2 tsk sambal oelek beroende på hur starkt man vill ha
salt

1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
vitpeppar

Koka pastan, häll den i en smord ugnsform.

Stek köttfärsen, krydda med tacokryddan.
Häll på krossade tomater, majs och crème fraiche.
Smaka av med sambal oelek och salt och låt det sedan koka ihop i 5-10 minuter.

Rör ut mjölet i lite av mjölken.
Späd med resten av mjölken och koka upp allt, låt det koka i 5 minuter.
Rör ner osten och smaka av med salt och lite vitpeppar.

Fördela köttfärsröran på pastan, häll över ostsåsen.
Gratinera i 225°C ca 15 minuter.
Serveras med sallad.

DSC_1694

DSC_1697

DSC_1698

DSC_1700

DSC_1702

2 thoughts on “Tacolåda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *