Tacogratäng med fläskfilé
4 port.
600 g fläskfilé
1 msk smör
1 pkt tacokryddmix
1 burk ananasringar, (225 g)
3 st tomater
200 g nachochips
½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
275 g naturell mjukost
1 burk tacosås
2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
Sätt ugnen på 225°.
Putsa och skär fläskfilén i tärningar.
Bryn köttet i smöret ca 5 min.
Strö över kryddmixen.
Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar.
Tärna tomaterna.
Lägg nachochipsen i en smord ugnssäker form.
Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå.
Strö över salt och peppar.
Klicka på mjukost och tacosås.
Strö över den rivna osten.
Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.
Servera gratängen med en klick lätt crème fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.