Solskensbullar

Solskensbullar

16-18 st

50 gram jäst

150 gram mjukt rumstempererat smör

5 dl mjölk

1 dl ljus baksirap

1 ägg

15 – 16 dl vetemjöl
2-3 dl färdig marsankräm
Smula ner jästen i en degbunke. 
Ljumma mjölken till 37°C och slå på jästen tillsammans med rumstempererat smör. 
Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl. 
Arbeta degen smidig. 
Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. 
Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! 
Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. 
Rulla till små bollar, i storlek med en tennisboll, ca 16-18st. 
Gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle.
 Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. 
Fyll varje bulle med marsankräm som du vispat lite hårdare i konsistensen. 
Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt. 
Låt jäsa på plåt ca 25-30 min. 
Grädda i 200°C ca 15 min.

Receptet kommer från Kryddburken



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *