Skink- & ostgifflar
25 g jäst
3/4 dl flytande margarin
1 tsk salt
1 ägg
1 msk socker
2 dl mjölk
ca 6½ dl vetemjöl
8 skivor ost
4 skivor rökt skinka
1 ägg
vallmofrön
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt margarin, salt, ägg och socker.
Värm mjölken och häll på.
Rör om tills jästen löst sig.
Blanda i mjölet.
Knåda degen blank och smidig.
Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg degen på ett mjölat bakbord och arbeta den väl.
Kavla ut degen till en stor cirkel och sporra den i 8 trekanter.
Lägg en ostskiva och en halv skinkskiva på varje trekant.
Rulla ihop från breda änden ned mot spetsen.
Låt jäsa under bakduk i 30 min på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda gifflarna nederst i ugnen i ca 10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.