Potatis- & köttfärsgratäng

Ett smarrigt allt-i-ett gratäng som jag hittade hos Jennys matblogg.

6 port.

1 kg mjöliga potatisar
½ finhackad gul lök
1 pressad vitlök
6 port. färdig krämig köttfärssås (recept)
2½ dl grädde
1 dl ost till gratinering

Ställ ugnen på 225°C.
Skala och skiva potatisen, varva sedan potatis, grädde , köttfärs, lök och vitlök i en form.
Ställ in i mitten av ugnen, ta ut efter halva tiden och strö över lite ost.
När osten bubblar och potatisen är mjuk, men inte helt mosig, är den klar att ätas.
Gratängen tar ca 45- 50 min i ugnen.

Servera med en krispig sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)1 kg mjöliga potatisar (23 SP)
½ finhackad gul lök
1 pressad vitlök
6 port. färdig krämig köttfärssås (recept) (2 SP)
2½ dl gräddmjölk 6% (10 SP)
1 dl ost 12% till gratinering (3 SP)

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för matfettet du använder vid tillagning.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *