500 g köttfärs
1 stor lök
1 ask Crème Bonjour Vitlök
ca 12 potatisar
6 dl gräddmjölk
salt
peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Stek köttfärsen och löken.
När den är genomstekt ha i crème bonjouren och låt osten smälta.
Ta av från spisen.
Lägg den skivade potatisen i en kastrull och häll på grädde och mjölk så att det knappt täcker.
Ungefär hälften grädde och hälften mjölk.
Krydda med salt och peppar.
Låt sjuda 10-15 minuter.
Lägg ett lager (i en ugnsfast from) med potatisen och gräddblandningen och sedan hälften av köttfärsen, gör ytterligare ett lager av varje, avsluta med potatisblandningen.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter eller tills den fått lagom färg.
Lägg aluminiumfolie över och ha den inne 10-20 min till om den är blaskig.
Viktväktarna PersonligaPoints
400 g nötfärs 5% *
1 stor lök
100 g Crème Bonjour Vitlök *
600 g potatis
6 dl matlagningsgrädde 13%/vatten (hälften av var) *
salt
peppar
Totalt blir det 12 PP/port. Lägg ev till PP för det matfett du använder vid stekningen. Servera med en valfri sallad.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program