Potatis- & blomkålsmos
3 port.
300 g potatis
½ huvud blomkål
½ grönsaksbuljongtärning
½-1 dl kokvatten
½ dl mjölk
vitlök
salt
peppar
Koka potatisen.
Lägg i buljongtärningen i potatisvattnet.
Skär blomkålen i mindre bitar och låt koka med potatisen mot slutet.
Häll av kokvattnet men spara ½-1 dl.
Mosa potatis och blomkål med potatisstöt, tillsätt mjölk och vispa till ett luftigt mos.
Rör ner pressad vitlök, svamp, salt, peppar.
Ugnsstekt falukorv
3 port.
300 g middagsfalukorv (Viktväktarna)
1¾ msk ketchup
¾ dl riven ost 10%
1½ dl Kelda ostsås
tomatpuré
salt
peppar
Skär ett snitt i korven nästan helt igenom.
Lägg korven i en lätt smord ugnsform.
Smeta på ketchup på insidan av korvskivorna.
Fördela osten ovanpå och emellan korvskivorna.
Smaksätt ostsåsen med lite tomatpuré, salt och peppar i en skål.
Häll i såsen i formen med korven och ställ in i ugnen i 20-25 min i 225°C.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
300 g potatis (7 SP)
½ huvud blomkål
½ grönsaksbuljongtärning
½-1 dl kokvatten
½ dl mjölk 3% (1 SP)
vitlök
salt
peppar
300 g middagsfalukorv Lithells 9% (16 SP)
1¾ msk ketchup (1 SP)
¾ dl riven ost 10% (1 SP)
1½ dl Kelda ostsås (8 SP)
tomatpuré
salt
peppar
Moset blir 3 SP/port och korven 9 SP/port. Totalt 12 SP/port.
Supergott!!!
Visst är det 🙂 Kul att du titta in på min lilla sida! Ha en bra dag 🙂