Philadelphiabullar
20 st
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1 dl socker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Garnering1 ägg
pärlsocker
Värm mjölken till 37°C.
Lös upp jästen med mjölken.
Tillsätt smör, socker, salt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen smidig.
Lägg i bakplåtspapper i en ugnsplåt med hög kant.
Häll ner degen i plåten och tryck ut den i plåten.
Låt jäsa 30 min under en bakduk.
Gör små hål jämnt fördelat över degen med en mjölad tumme.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Fyll varje hål med en klick fyllning.
Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200°C ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
Skär i fyrkanter mellan hålen.
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst
1 dl socker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Garnering1 ägg
pärlsocker
Värm mjölken till 37°C.
Lös upp jästen med mjölken.
Tillsätt smör, socker, salt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen smidig.
Lägg i bakplåtspapper i en ugnsplåt med hög kant.
Häll ner degen i plåten och tryck ut den i plåten.
Låt jäsa 30 min under en bakduk.
Gör små hål jämnt fördelat över degen med en mjölad tumme.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Fyll varje hål med en klick fyllning.
Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200°C ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
Skär i fyrkanter mellan hålen.