Parmesanbakad hasselbackspotatis & ryggbiff

Perfekta lördagsmiddagen när man är ledig!

4 port.

800 g jämnstor fast potatis
50 g smör
4 msk riven parmesanost
salt

500-600 g ryggbiff
salt
peppar

Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatisarna och torka dem torra.
Lägg potatisarna på en träslev.
Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom.
Lägg potatisarna i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Pensla potatisen med drygt hälften av smöret och salta försiktigt.
Baka i mitten av ugnen cirka 35 min.
Ta ut och pensla med resten av smöret.
Strö på osten.
Fortsätt baka tills potatisen har fin färg, cirka 10 min.

Krydda köttet med salt och valfri peppar.
Stek i smör (vi kör i ca 1 min 20 sek-1 min 40 sek/sida, men det beror på hur man vill ha dom).

Servera med en god sås och stekta sparrisar toppade med balsamico och parmesanost.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g jämnstor fast potatis (14 SP)
40 g Culiness (9 SP)
3 msk riven parmesanost (2 SP)
salt
500-600 g ryggbiff (10-12 SP)
salt
peppar

Totalt blir det 9 SP/port. Lägg till SP för matfett till stekning av kött och SP för sås och ev andra tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Parmesanbakad hasselbackspotatis & ryggbiff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *