Pannbiffar med kummin
4 port.
8 stora potatisar
8 stora potatisar
400 g Nötfärs
1 ägg
4 msk Ströbröd
1 gul lök
malen kummin
1 ägg
4 msk Ströbröd
1 gul lök
malen kummin
Skala potatisen och dela på dem så att koktiden inte blir så lång.
Koka potatisen.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, kummin i en skål.
Skala och finhacka löken och häll i den i skålen.
Forma till biffar, det blir ca 8 biffar.
Stek biffarna på medelhög värme, när biffarna är klara så kan du förbereda såsen,
i samma panna som du stekte biffarna i.
Koka potatisen.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd, kummin i en skål.
Skala och finhacka löken och häll i den i skålen.
Forma till biffar, det blir ca 8 biffar.
Stek biffarna på medelhög värme, när biffarna är klara så kan du förbereda såsen,
i samma panna som du stekte biffarna i.
Champinjonsås
3 dl vispgrädde
10 färska campinjoner
1 köttbuljong
2 msk vetemjöl
lite soya
Skiva upp champinjonerna och fräs dom i stekpannan.
Pudra över lite mjöl, häll på grädden, buljongtärning och soya och låt det puttra upp.
När potatisen är klar, så pressa den i en potatispress.
Servera gärna med lingonsylt.
10 färska campinjoner
1 köttbuljong
2 msk vetemjöl
lite soya
Skiva upp champinjonerna och fräs dom i stekpannan.
Pudra över lite mjöl, häll på grädden, buljongtärning och soya och låt det puttra upp.
När potatisen är klar, så pressa den i en potatispress.
Servera gärna med lingonsylt.