4 medelstora potatisar
5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
100 g riven Västerbottensost
2 msk crème fraiche
salt
peppar
brödkrutonger
knaperstekt bacon
Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka den mjuk under lock i grönsaksbuljongen tillsätt sedan grädden och låt koka i ca 2 – 3 min utan lock.
Häll soppan i en mixer, mixa i osten i soppan tillsammans med crème fraiche.
Om soppan blir för blaskig så red av med lite maizena.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera soppan med brödkrutonger och knaperstekt bacon.
4 medelstora potatisar , ca 350 g
7 dl grönsaksbuljong (2 tärningar + vatten) *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
75 g riven Västerbottensost *
2 msk crème fraiche 8% *
salt
peppar
30 g brödkrutonger, Zeta *
1 förp knaperstekt kycklingbacon *
8 PP/port.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

