Maxibiff med tomat- & fetaosttopping
600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
smör till stekning
Sås
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
smör till stekning
Sås
2 dl grädde
1 tsk kalvfond
Toppning
2 skivade salladslökar
2 tomater i tärningar
100 g fetaost
hackad basilika eller persilja
Lägg färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke och blanda till en smidig smet.
Platta till en stor biff.
Stek i smör på båda sidor.
Sänk värmen och häll i grädde och fond.
Krydda med salt och peppar.
Lägg på toppningen på biffarna.
Servera med kokt eller stekt potatis.
Lägg på toppningen på biffarna.
Servera med kokt eller stekt potatis.