Marinad med sambal oelek

6 port.

750 g fläsk/kycklingkött

1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor finrivna
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1½ msk flytande honung
2 krm nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål. 
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
Knyt ihop påsarna och låt marinera i kylskåpet i minst 1 timma (gärna längre). 
Låt köttet rinna av väl.
Salta köttet straxt innan grillningen.

Viktväktarna Flex

750 g fläsk/kycklingkött 

1 dl olivolja (28 SP)
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor finrivna
2 msk tomatpuré
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1½ msk flytande honung (6 SP)
2 krm nymald svartpeppar

Marinaden blir 6 SP/port, men låter man köttet rinna av ordentligt så kan man nog halvera poängen när man räknar då man inte använder det som blir över.

125 g fläskfilé blir 2 SP/port.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *