Löksås

Fick ett sånt sug på fläsk med löksås, men fläsket kändes inte värt sina smart points så jag bytte till kassler istället och det var minst lika gott. Det är såsen som gör rätten!

4 port.

600 g rimmat fläsk

4 dl mjölk
2 dl grädde
2 st gula lökar
3 msk mjöl
smör
salt
peppar
socker

Stek fläsket i smör i en stekpanna så det får en fin krispig yta.
Peppra lite.

Värm mjölken och grädden i en kastrull.
Skala och strimla löken och lägg den i en kastrull med smör.
Låt den svettas lite.
Red av med lite mjöl och häll på den varma mjölkblandningen.
Smaka av med salt, peppar och ev socker.

Om man vill kan man hälla i stekflottet från fläsket i såsen.
Servera med kokt potatis.

Viktväktarna Flex (BLÅ)

600 g kassler (9 SP)
4 dl mjölk 3% (11 SP)
2 dl grädde 6% (8 SP)
2 st gula lökar
3 msk mjöl (3 SP)
smör (lägg till SP för mängden du tar)
salt
peppar
ev lättströ

För såsen blir det 6 SP/port och kassler 2 SP. Lägg till SP för potatis och servera maten med valfria grönsaker.

2 thoughts on “Löksås

  1. Jag är en älskare av löksås. Det här med kassler var ju supergott. Tack🙏🏻🙏🏻 Funderar på att testa med kycklingbacon också. Vad tror du om det. Och en än gång. Tack för alla recept. Du är så duktig. Nu ska jag testa ”het färs och vitkålspanna”😘😘

    1. Tyckte såsen gjorde sig bra ihop med kasslern, men visst funkar det med kyckling/kalkonbacon också!

      Tack, bara roligt att ni vill ta del utav dom ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *