Leilas blåbärsmuffins med crumble

Leilas blåbärsmuffins med crumble

100 g smör
2 st ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
5 dl färska blåbär (eller frysta)
Sätt ugnen på 175°C varmluft om du vill göra stora muffins, 
och 200°C varmluft om du vill göra små muffins.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. 
Lämna några blåbär till garnering.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite crumble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. 
(Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *