Kycklingwok med glasnudlar

I samarbete med Smakbox så har jag för första gången testat ett recept med glasnudlar från Shunhe. Visste inte vad jag skulle göra för nåt så jag gjorde något som kändes som JAG. Hoppas ni blir inspirerade att testa!

4 port.

600 g kycklingfilé
rapsolja
2 broccolistånd
2 dl majs
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 msk ostronsås
1 msk fisksås
2 krm ingefära
½ pressad lime
salt
peppar
2 förp. glasnudlar Shunhe

Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

Strimla kycklingen och stek den i rapsolja i en panna, lägg åt sidan.
Dela broccolin i lagom stora bitar och låt den fräsa i pannan i lite olja en liten stund.
Tillsätt majsen och pressa ner vitlöksklyftorna och låt majsen fräsa med en stund.
Blanda ner kycklingen i pannan och tillsätt resten av ingredienserna.
Blanda ihop och smaka ev av med lite salt och peppar.

Blanda ner dom färdigkokta glasnudlarna i woken och blanda ordentligt.
Servera rätten med en extra klyfta lime och ev lite finhackad chili.

Viktväktarna Flex

600 g kycklingfilé
rapsolja (lägg till SP fär så mycket du använder)
2 broccolistånd
2 dl majs
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 msk ostronsås
1 msk fisksås
2 krm ingefära
½ pressad lime
salt
peppar
2 förp. glasnudlar Shunhe (21 SP)

Totalt blir det 5 SP/port plus SP för olja vid stekningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *