Kycklingstroganoff & durumvete

Nyss hemkommen från jobbet. Nu blir det matfix, läxor med barnen och lite städ och en promenad innan soffan lockar!

Har ni inte testat att byta riset mot andra gryn så gör det, finns en hel del att välja på som t.ex durumvete. Tyckte det var jättegott som alternativ till ris, mättande var det också.

4 port.

4 port durumvete/ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
600 g strimlad kycklingfilé
matfett
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche

Koka durumvete eller ris enligt förpackningens anvisning.

Skala och skiva löken, vitlöken och skär paprikan i bitar.
Stek löken och paprikan mjuk i en del av matfettet och ta upp den.
Bryn kycklingen i omgångar i resten av matfettet.
Krydda med salt och peppar.
Rör ner lök, paprikapulver och tomatpuré.
Tillsätt buljong och crème fraiche.
Låt sjuda ca 10 minuter.

Servera rätten med en blandad sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

4 port durumvete/ris à 50 g (19 SP)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
600 g strimlad kycklingfilé
matfett (lägg till SP för mängden du använder)
salt
peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
5 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
8% (10 SP)

Totalt blir det 7 SP/port. Servera med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *