Kycklinglasagne
6 port
18 st färska lasagneplattor
4 kycklingfiléer
rapsolja till stekning
2 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
timjan
3 hönsbuljongtärningar
salt
vitpeppar
6 msk mjöl
5 dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
riven ost till gratinering
Skär kycklingen i små bitar.
Bryn den försiktigt i lite rapsolja och lägg den sedan åt sidan,
kycklingen ska få lite färg men fortfarande ha ett mjuk utsida.
Hacka löken.
Stek löken tills den är mjuk i en kastrull.
Rör ner mjölet i löken.
Häll på lite av mjölken och ställ kastrullen på värmen igen.
Rör hela tiden noggrant i botten så att blandningen inte bränner vid.
Häll på all mjölk och grädde lite i taget, så att du kan röra bort alla klumpar och få en jämn smet. Smula ner hönsbuljongen och blanda i kycklingen.
Låt såsen koka en stund och smaka sedan av med salt och vitpeppar.
Börja med ett lager plattor i din form, varva sedan kycklingsåsen med plattor 3 eller 4 gånger och avsluta med sås.
Strö över riven ost och grädda i 200°C i ca 20 min.
Låt vila en stund efter ugnen, garnera med lite timjan och servera sedan med en god sallad.