Kycklinglasagne

Kycklinglasagne

6 port

18 st färska lasagneplattor
4 kycklingfiléer
rapsolja till stekning
2 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
timjan
3 hönsbuljongtärningar
salt 
 vitpeppar
6 msk mjöl
5 dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
riven ost till gratinering

Skär kycklingen i små bitar. 
Bryn den försiktigt i lite rapsolja och lägg den sedan åt sidan,
 kycklingen ska få lite färg men fortfarande ha ett mjuk utsida. 
Hacka löken.
Stek löken tills den är mjuk i en kastrull.
 Rör ner mjölet i löken.
 Häll på lite av mjölken och ställ kastrullen på värmen igen. 
Rör hela tiden noggrant i botten så att blandningen inte bränner vid. 
Häll på all mjölk och grädde lite i taget, så att du kan röra bort alla klumpar och få en jämn smet. Smula ner hönsbuljongen och blanda i kycklingen. 
Låt såsen koka en stund och smaka sedan av med salt och vitpeppar.
 Börja med ett lager plattor i din form, varva sedan kycklingsåsen med plattor 3 eller 4 gånger och avsluta med sås. 
Strö över riven ost och grädda i 200°C i ca 20 min. 
Låt vila en stund efter ugnen, garnera med lite timjan och servera sedan med en god sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *