Kycklinggryta med pasta

4 port.

400-500 g kycklingfilé
1 röd paprika
smör
curry
paprikapulver
lökpulver
grillkrydda
1 svamp-/grönsaksbuljongtärning
5 dl grädde
maizena

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Dela paprikan i fina bitar.
Smält smöret i en stekpanna.
Ha i curry, paprika- och lökpulver och grillkrydda i det smälta smöret.
Smula ner buljongtärningen i smör- och kryddblandningen.
Låt kryddorna puttra ihop nån minut innan du lägger i kycklingen.
Stek kycklingen tills den är nästan klar.
Tillsätt paprikan och låt den bli mjuk.
Häll på grädden och låt det koka upp.
Låt det stå och småputtra i 20-30 min.
Smaka av såsen med mer curry, paprika- och lökpulver och grillkrydda om det behövs.
Red av såsen med lite maizena till lagom konsistens.
Servera med färsk pasta och lite riven parmesanost.

Viktväktarna Points

400-500 g kycklingfilé
1 röd paprika
smör (lägg till points för så mycket du använder)
curry
paprikapulver
lökpulver
grillkrydda
1 svamp-/grönsaksbuljongtärning *
2½ dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
1½ msk maizena *

Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för pasta och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *