Kycklinggryta med pasta

4 port
 
400-500 g kycklingfilé
1 röd paprika
smör
curry
paprikapulver
lökpulver
grillkrydda
1 svamp-/grönsaksbuljongtärning
5 dl grädde
maizena
 
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Dela paprikan i fina bitar.
 
Smält smöret i en stekpanna.
Ha i curry, paprika- och lökpulver och grillkrydda i det smälta smöret.
Smula ner buljongtärningen i smör- och kryddblandningen.
Låt kryddorna puttra ihop nån minut innan du lägger i kycklingen.
 
Stek kycklingen tills den är nästan klar.
Tillsätt paprikan och låt den bli mjuk.
 
Häll på grädden och låt det koka upp.
Låt det stå och småputtra i 20-30 min.
 
Smaka av såsen med mer curry, paprika- och lökpulver och grillkrydda om det behövs.
Red av såsen med lite maizena till lagom konsistens. 
 
Servera med färsk pasta och lite riven parmesanost.
Viktväktarna Flex
400-500 g kycklingfilé
1 röd paprika
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
curry
paprikapulver
lökpulver
grillkrydda
1 svamp-/grönsaksbuljongtärning
2½+2½ dl matlagningsgrädde 15%/vatten (20 SP)
1½ msk maizena (1 SP)
Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för pasta och servera med valfria grönsaker.
Riven parmesanost: upp till 9 g = 1 SP, 10-16 g = 2 SP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *