Krämig lasagne

Krämig lasagne

6-8 port

färska lasagneplattor 
600–700 gram blandfärs
smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 riven gul lök
½ dl chilisås
2 msk koncentrerad oxfond
1 burk krossade tomater
salt
peppar
2 dl riven mozzarellaost

Bechamelsås
100 gram smör
5 dl mjölk
5 dl grädde
½-1 dl vetemjöl
riven muskotnöt
salt
peppar

Ställ ugnen på 175- 200°C.
Stek färsen, löken och vitlöken i en stekpanna med smöret.
Blanda sedan i tomatkrossen, fond, chilisåsen och salta och peppra.
 Låt alltsammans sjuda, medan du gör bechamelsåsen.

Smält smöret.
 Häll i hälften av gräddmjölksblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp.
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar 
sig och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills bechamelsåsen blir krämig.
Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet.
 Salta och peppra och låt sjuda ett par minuter.

Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform och täck botten med 
bechamelsås och sedan med lasagneplattor.
 Varva sedan med sås, köttfärsröra och lasagneplattor. 
 Börja och avsluta med såsen. 
Toppa med riven ost innan gratinering.
  Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills den är klar.

Receptet kommer från Jennys matblogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *