Köttgryta med bärsmak

4 port.
500 g grytbitar
3 enbär
2 msk soja
3 dl köttbuljong
½ tsk salt 
2 krm peppar
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 dl lingon och blåbär
 
Skär köttet i mindre bitar.
Krossa enbären.
Blanda köttet med enbär och soja.
Koka upp buljongen.
 
Lägg i köttet.
Krydda.
Sjud sakta 60-90 min under lock.
Blanda mjöl och grädde.
Rör ner det i grytan och sjud ytterligare 5 min.
Strö över bären.
 
Servera med potatis och lite grönsaker.
Viktväktarna Flex
500 g grytbitar nöt (16 SP)
3 enbär
2 msk soja
3 dl köttbuljong
½ tsk salt 
2 krm peppar
2 msk vetemjöl (2 SP)
1 dl matlagningsgrädde 15 % (8 dl)
1 dl lingon och blåbär
Totalt blir det 7 SP/port. Lägg till SP för tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

2 thoughts on “Köttgryta med bärsmak

  1. Hej.
    Jag håller på att göra Köttgryta med bärsmak. Det kan väl inte stämma att köttet skall koka så kort tid? eller har du grytbitar gjorda på oxfilé, bara skojar. Jag låter det koka längre i alla fall och det skall bli spännande när det blir färdigt. Sen kom jag på att soja menar du då kinesisk soja?
    Kram på dig och tack för alla recept du bjuder på. 🤗

    1. Nej du har helt rätt, tiden stämde inte alls, har uppdaterat den med 60-90 min. Bör vara mer lagom, vill man koka längre så går det ju också.
      Ja skriver jag bara soja så är det kinesisk soja jag menar.

      Tack för din feedback och tack själv för att du testar mina recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *