Köttfärspaj med svamp och bacon

Köttfärspaj

150 gram smör
3 – 4 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

500 gram blandfärs
250 gram färska champinjoner
1 pkt bacon
salt 
 peppar
½ burk körsbärstomater, halverade
2 dl riven ost

2 ägg
2 dl gräddmjölk
salt 
 peppar

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke med fingrarna.
Tryck ut pajdegen i formen och nagga med gaffel. 
Ställ i frysen under tiden du förbereder pajfyllningen.
 Pajdegen ska sedan förgräddas ca 10-12min i 175°C. 

Fräs på färsen i stekpanna. 
Hacka champinjonerna och klipp ner bacon i stekpannan. 
Låt allt få fräsa ihop och få fin färg.
 Salta och peppra. 
När pajskalet är förgräddat höj ugnsvärmen till 200°C. 
Fyll pajskalet med köttfärsfyllningen, strö över riven ost och toppa med halverade körsbärstomater. 
Häll på äggstanningen. 
Grädda i ugn ca 30 min.

Receptet kommer från Kryddburken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *