Korv & champinjonpanna

En enkel korvgryta som det blev en ljuvlig smak på. Har man barn som inte gillar svamp kan man servera dessa vid sidan av istället.

6 port.

600-700 g falukorv
1 gul lök
champinjoner
1 svampbuljongtärning/grönsaksbuljongtärning
5 dl grädde
persilja
salt
peppar

Skär korven i bitar.
Fräs i en en panna i lite matfett, lägg åt sidan när den är klar.
Hacka löken och dela på champinjonerna i valfri storlek och fräs i pannan.
Tillsätt korven när dom är klara.
Smula över buljongtärningen och häll på grädde.
Låt det koka upp och småputtra ett par minuter.
Smaksätt med finklippt persilja, salt och peppar.

Servera med t.ex kokt ris och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g middagskorv, Lithells (32 SP)
1 gul lök
champinjoner
1 svampbuljongtärning/grönsaksbuljongtärning
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
3 dl vatten
1 msk vetemjöl (1 SP)
persilja
salt
peppar

Totalt blir det 7 SP/port. Lägg till SP för matfettet du tillsätter samt SP för tillbehöret som tex ris.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *