Kanelpannacotta med stekta äpplen & havrecrunch
Kanelpannacotta
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl strösocker
1 kanelstång
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
Häll grädde, mjölk, socker och kanelstång i en kastrull och låt blandningen sjuda på svag värme i 10 minuter.
Fiska upp kanelstången.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
Fördela gräddblandningen i portionsformar.
Låt stå i kylskåp i ca 4 timmar.
Stekta äpplen
1 stort äpple
smör
kanel
råsocker
Skala och dela äpplet i bitar.
Stek bitarna i smör på medelvärme.
När dom börjar bli gyllenbruna, strö över kanel och råsocker.
Låt dom steka en liten stund till.
Ha i mer smör om så behövs.
Havrecrunch
25 g smör
½ dl råströsocker
½ dl havregryn
¼ dl vetemjöl
¼ tsk bakpulver
Sätt ugnen på 180°C.
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg.
Strö ut degen på plåt med bakplåtspapper, grädda i ugnen tills det har fått färg och låt svalna.
Fördela dom stekta äpplena på pannacottan.
Strö över lite havrecrunch och servera genast!
Fördela dom stekta äpplena på pannacottan.
Strö över lite havrecrunch och servera genast!
Hej!
Längesen du lade ut det här receptet men jag chansar och hoppas på svar. Kan man förbereda äpplena och crunchen dagen innan men lägga på det innan servering?
Hej! Havrecrunchet kan absolut förbereda flera dagar innan om du vill, men äpplena är godast att servera direkt efter tillagningen då dom fortfarande är varma 🙂