Hasselbackspotatis, fläskfilé & sås med smak av cheddar och karamelliserad lök

Enkel helgmat, men ack så god!

6 port.

900 g potatis
smör
salt
peppar
ströbröd

ca 750 g fläskfilé
olja/smör
salt
peppar

25 g smör
buljongtärning
1 burk créme fraiche cheddar & karamelliserad lök

Värm ugnen till 200°.
Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen.
Lägg potatisarna i en smord ugnssäker form.
Smält smöret och pensla potatisarna.
Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd.
Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter.
Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.

Skär köttet i skivor och krydda med salt och peppar.
Stek i matfett i en panna på båda sidor.

Smält lite smör i en kastrull och smula ner buljongtärningen.
Vispa ihop smöret och buljongtärningen och rör ner crème fraiche.
Låt det koka upp och sedan stå och småputtra på svag värme tills potatis och kött är klart.

Servera med tex ugnsbakad broccoli.

Viktväktarna Flex

900 g potatis (21 SP)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
salt
peppar
2 msk ströbröd (2 SP)
ca 750 g fläskfilé (11 SP)
olja/smör (lägg till SP för det du använder)
salt
peppar
smör (lägg till SP för det du använder)
buljongtärning
1 burk créme fraiche cheddar & karamelliserad lö
k (15 SP)

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg ev till SP för smör/olja om du räknar med matfettet.

2 thoughts on “Hasselbackspotatis, fläskfilé & sås med smak av cheddar och karamelliserad lök

  1. Bjöd syrran med familj på denna rätten i helgen. Helt underbart gott!
    Såsen är en ny favorit i deras hem också nu. 🤩✨

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *