700 g kassler i bit
600-700 g potatisar
1 gul lök
1 paprika
svartpeppar
salt
Aromsmör
1 vitlöksklyfta
75 g smör, rumstemp.
1 tsk rivet citronskal
salt
peppar
Skala potatis och lök och skär dem i tärningar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla på lite olja/smör och krydda med salt och peppar.
In i ugnen i 225°C i ca 30-45 min.
Gör gärna aromssmöret medans potatisen är i ugnen eller tidigare.
Skala och pressa vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva kasslern och grilla antingen ute om vädret tillåter eller på en grillpanna på båda sidorna.
Servera kasslern med potatispytt och aromsmöret, har även en kall sås på yoghurt, vitlök, salt och peppar.
700 g kassler i bit, fett bortskuret *
ca 600 g potatisar
1 gul lök
1 paprika
svartpeppar
salt
Aromsmör
1 vitlöksklyfta
25 g smör, rumstemp. *
½ tsk rivet citronskal
salt
peppar
Totalt blir det 6 PP/port. Lägg ev till PP för det matfettet du använder till potatisen och om du steker kasslern istället för att grilla den.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet
Kcal: ca 368 kcal/port exkl vitlökssås och bröd.

Receptet kommer från Nadjas kitchen
Ser gott ut! Vad är det vita till höger? Hur får du till smöret så fint?
Den vita såsen är bara grekisk yoghurt smaksatt med vitlök (massor), salt och peppar. Smöret har jag spritsat medans det var mjukt.