700 g kassler i bit
8-10 potatisar
1 gul lök
1 paprika
svartpeppar
salt
Aromsmör
1 vitlöksklyfta
75 g smör, rumstemp.
1 tsk rivet citronskal
salt
peppar
Skala potatis och lök och skär dem i tärningar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla på lite olja/smör och krydda med salt och peppar.
In i ugnen i 225°C i ca 30-45 min.
Gör gärna aromssmöret medans potatisen är i ugnen eller tidigare.
Skala och pressa vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till smöret.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva kasslern och grilla antingen ute om vädret tillåter eller på en grillpanna på båda sidorna.
Servera kasslern med potatispytt och aromsmöret.
700 g kassler i bit, fett bortskuret (10 SP)
8 potatisar (15 SP)
1 gul lök
1 paprika
svartpeppar
salt
Aromsmör
1 vitlöksklyfta
25 g smör, rumstemp. (9 SP)
½ tsk rivet citronskal
salt
peppar
Totalt blir det 9 SP/port. Lägg ev till SP för det matfettet du använder till potatisen och om du steker kasslern istället för att grilla den.
Minibaguette 4 SP/st

Receptet kommer från Nadjas kitchen
Ser gott ut! Vad är det vita till höger? Hur får du till smöret så fint?
Den vita såsen är bara grekisk yoghurt smaksatt med vitlök (massor), salt och peppar. Smöret har jag spritsat medans det var mjukt.