Gratinerade tacobåtar

Blev en tur in till Bauhaus på dan och fixa material till ett sminkbord som ska stå i vårt sovrum. Tur man har en händig karl som kan fixa när det inte finns färdiga bord som passar i storlek. Skulle ha haft en familjedag och gjort en aktivitet och gått ut och käkat nu ikväll, men dom två stora ville inte och den minsta är sjuk. Typiskt! Så det blir en ensam hemmakväll med mat från pizzerian istället.

Har velat testat dessa båtar ett tag men det har inte blivit av. Finns ju så mycket gott man vill prova och experimentera med, trodde dock dom skulle bli högre i SP än vad dom blev. Jag åt en ihop med en massa grönt och det räckte för mig. Är man lite större i maten så kanske man vill ha två.

12 st (1-2/port)

12 st Old El Paso Stand´n´Stuff soft tortillas
1 kg nötfärs
1 gul lök
2½ påsar tacokrydda/1½ dl hemgjord tacokrydda
2 dl vatten
2 tomater
feferoni/paprika

3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
4 vitlöksklyftor
3 dl riven ost

Bryn köttfärsen och löken.
Tillsätt vatten och kryddpåsen.
Koka så att köttfärsen blir rätt så torr.
Lägg färsen i båtarna.
Hacka tomater och feferoni.
Lägg överst på köttfärsen.

Blanda och bred toppingen ovanpå båtarna.
Grädda ca 10 min i 225° tills ytan fått vacker färg.

Servera med valfria grönsaker, nachochips mm

Viktväktarna Flex

12 st Old El Paso Stand´n´Stuff soft tortillas (26 SP)
1 kg nötfärs 5% (22 SP)
1 gul lök
2½ påsar tacokrydda/1½ dl hemgjord tacokrydda (7 SP/0 SP)
2 dl vatten
2 tomater
feferoni/paprika
3 dl crème fraiche 5% (10 SP)
1 dl majonnäs lätt (11 SP)
4 vitlöksklyftor
3 dl riven prästost
17% (8 SP)

Totalt blir det 6 SP/st och två blir 13 SP om man använder hemgjord tacokrydda. Med köpt tacokrydda blir det 7 SP/st och 14 SP för två.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *