Fylld franska
4-6 port.
1 franska
150 g bacon
1 gul lök
inkråmet av 1 franska
1 msk oregano
salt
150 g bacon
1 gul lök
inkråmet av 1 franska
1 msk oregano
salt
peppar
1 stor tomat
1 liten burk ananasringar
3 ägg
4-5 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
bakplåtspapper
1 stor tomat
1 liten burk ananasringar
3 ägg
4-5 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
bakplåtspapper
Skär av ett lock på franska.
Gröp ur inkråmet med en gaffel.
Skär bacon och lök i mindre bitar och stek i stekpanna tillsammans med inkråmet.
Krydda med oregano, salt och peppar.
Fyll franskan.
Tärna tomat och ananas och lägg över.
Vispa ihop äggen med gräddmjölken och häll i.
Brödet suger åt sig mycket vätska så häll på så mycket att det precis rinner över.
Riv över osten och lägg på locket.
Knyckla ihop ett bakplåtspapper och skölj det noga under kranen så det blir riktigt mjukt och blöt.
Slå in franska i det blöta bakplåtspappret och gratinera i ugnen 200°C ca 20-25 min.
Det blöta pappret håller franska mjuk och fin inuti och ger en god knaprig yta!
Receptet kommer från Kryddburken.