Frukt i kryddig lag

Frukt i kryddig lag

ca 10 port

Kryddlag
2 dl socker
2 dl vatten
3 kanelstänger
1 bit torkad ingefära
1 pomeransskal
saft av 1 citron

Frukt
 ½ ananas
3 apelsiner
3 clementiner
1 stor klase kärnfria gröna druvor
1 mindre klase blå druvor
2 klyftade, urkärnade äpplen

Blanda samman alla ingredienser utom citronsaften till lagen och koka ihop till en simmig lag.
Sila från kryddorna och pressa i citronsaften.
Låt kallna.

Skär av det yttre skalet på ananasen och dela i klyftor.
Skär bort mittstocken som är träig och dela resten i skivor.
Skala apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor.
Skala clementinerna och skär i skivor.

Varva all frukt i en skål, häll lagen över.
Låt stå och dra i ca 1 tim.
Servera med grädde eller glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *