4 port.
1-2 msk olja
1 förp. Risenta Frösotto
5 dl vatten
1-2 dl riven parmesan el. 2-3 msk färskost
salt
peppar
4 kycklingfiléer
smör/olja
salt
peppar
valfri kryddning (jag uteslöt peppar och tog pepparmix och vitlökspeppar)
Hetta upp oljan i en kastrull.
Häll i frösottoriset och fräs blandningen i 1-2 min på medelhög värme.
Tillsätt vattnet och småkoka i ca 15 min med locket på.
Ta av från plattan och blanda i riven parmesan eller färskosten.
Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp smör/olja i en stekpanna.
Krydda kyckingfiléerna och stek dom på medelvärme på båda sidor tills dom är genomstekta.
Innertemp. ska ligga på ca 72°C.
Servera frösotton och riset ihop med en valfri blandad sallad och toppa med lite hyvlad parmesan.
Viktväktarna PersonligaPoints
1 msk olja *
1 förp. Risenta Frösotto *
5 dl vatten
2 msk färskost light *
salt
peppar
4 kycklingfiléer
smör/olja (lägg till PP för så mycket du använder)
salt
peppar
valfri kryddning (jag uteslöt peppar och tog pepparmix och vitlökspeppar)
Totalt blir det 9 PP/port.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet