Fläskfilégryta med bacon & vitlök

4 port.

600 g fläskfilé
salt
peppar
1 pkt bacon
2½ dl crème fraiche
150 g crème bonjour vitlök
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
maizena

Skiva fläskfilén och krydda med salt och peppar och stek i smör.
Lägg köttet åt sidan och stek finstrimlat bacon.
När baconet är klart så lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt
crème fraiche, vitlöksost, grädde, soja och buljongtärning.
Låt det koka upp och sedan sjuda ett par minuter.
Red av med maizena till önskad tjocklek på såsen.

Servera med klyftpotatis/potatiskroketter och en sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g fläskfilé
salt
peppar
1 pkt kycklingbacon
1 dl crème fraiche 8%
150 g crème bonjour vitlök
1 dl gräddmjölk 6%
2½ dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
maizena
(lägg till för mängden du tillsätter)

Totalt blir det 11 SP/port. Lägg till SP för mängden matfett du tillsätter vid stekningen av köttet/baconet.

TIPS! Skippa crème fraichen och rör i slutet ner samma mängd turkiskt/grekisk yoghurt 0% från Larsa/Salakis, men tänk då på att grytan inte får koka mer så bort den från plattan först. Då blir det istället 9 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

One thought on “Fläskfilégryta med bacon & vitlök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *