Fläskfilé i buljongsky
700 g fläskfilé
salt
peppar
smör
1 stor gul lök
2 morötter
5 dl vatten
1 dl grädde
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
1 msk kinesisk soja
1 tsk svartvinbärsgelé
salt
nymalen peppar
ev. maizena
Skär fläskfilén i skivor.
Salta och peppra köttet och bryn filéskivorna så att de får fin färg på bägge sidor.
Slanta dom skalade morötterna och skär löken och fräs i pannan efter köttet.
Lägg dem sedan i en större gryta.
Häll i nån dl vatten i stekpannan och vispa ur stekskyn ur pannan och sila ner den över köttet och fyll på med ytterligare vatten så det täcks.
Smula ner buljongen.
Rör ner soja, grädde, lagerblad, salt och peppar.
Låt sjuda på svag värme i 30- 40 minuter.
Önskar du skyn lite tjockare så ta upp köttet, fiska upp lagerbladen och släng dem och sen kan du reda av såsen med lite maizena, låt sjuda upp igen och smaka av med lite
gelé och ev. salt och peppar.
Lägg ner köttet och låt dem puttra ihop med såsen, löken och morötterna igen under några minuter innan du serverar.