6 port
1 falukorvsring
5 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk dijon senap
2 msk grovkornig senap
2 msk maizena redning
salt
vitpeppar
Skär falukorven i lite tjockare skivor.
Stek eller koka korven.
Blanda mjölk (buljong), grädde och senap i en kastrull och låt det koka upp.
Låt det sedan stå och sjuda ett par minuter.
Tillsätt redning och vispa.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.
Viktväktarna PersonligaPoints
600 g middagskorv, Lithells *
5 dl kycklingbuljong (1½ msk fond + vatten)
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk dijon senap
2 msk grovkornig senap *
2 msk maizena redning *
salt
vitpeppar
Totalt blir det 8 PP/port.
Lägg till PP för potatis eller annat tillbehör.
TIPS! Byt ev ut middagskorven mot falukorv från Maträtt för ett lägre PP.
Kcal: ca 208 kcal/port exkl potatis och grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Mjölken står inte med på blåa receptet?
Hej! Kan bero på att jag ersatt mjölken med buljong i det vv-vänliga alternativet, detta för att det blir dyrare i SP med mjölk än buljong. Men det går ju att göra lite som man vill själv och vad man kan planera in för SP just den dagen.