Falukorv med senapssås

6 port

1 falukorvsring 

5 dl mjölk 
1 dl grädde 
1 msk dijon senap
2 msk grovkornig senap
2 msk maizena redning
salt
vitpeppar

Skär falukorven i lite tjockare skivor.
Stek eller koka korven.

Blanda mjölk (buljong), grädde och senap i en kastrull och låt det koka upp.
Låt det sedan stå och sjuda ett par minuter.
Tillsätt redning och vispa.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 kycklingmiddagskorv, à 500 g (25 SP)

5 dl kycklingbuljong
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
1 msk dijon senap
2 msk grovkornig senap (3 SP)
2 msk maizena redning (2 SP)
salt
vitpeppar

Totalt blir det 6 SP/port.

Lägg till SP för potatis eller annat tillbehör.

2 thoughts on “Falukorv med senapssås

    1. Hej! Kan bero på att jag ersatt mjölken med buljong i det vv-vänliga alternativet, detta för att det blir dyrare i SP med mjölk än buljong. Men det går ju att göra lite som man vill själv och vad man kan planera in för SP just den dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *