Banoffee Pie

Banoffee Pie

1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 pkt digestivekex (400 gram)

150 gram smör

3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm


Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull.

Slå på vatten så det täcker.

Koka upp och låt småkoka 2 timmar.

Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort.

Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att 

explodera och du får kolasås i hela köket!

Förbered botten.
Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel och påse.

 Smält smöret och blanda ihop med digestive.

Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam).
Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den 
inte sönder när man skär i den sen.
Täck med folié och ställ i kylen så länge. 

När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

Nu är det dags att montera ihop pajen.
Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta.

Skiva 3 bananer och fördela ovanpå.

Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade bananer och krossad daim.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *