Banancupcakes med nougatfrosting

Dessa cupcakes gjorde jag till min födelsedag. Fyllde mitt i veckan så det fick bli något enkelt till fikan. Tårta åt vi på långfredagen när vi firade med mamma, pappa, bror plus sambo och svärfar.

Bananmuffins

12 st

100 g smör
2 ägg
1 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 riktigt mogna bananer
6 msk vaniljyoghurt

Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet.
Rör ner det smälta smöret.
Mosa bananerna med vaniljyoghurten och rör ner i smeten.
Fyll 12 muffinsformar med ¾ smet, ha gärna formarna i en muffinsplåt så får du fina toppiga muffins.
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 12-14 min.

Nougatfrosting

150 g smör
150 g nougat
5 dl florsocker
150 g naturell philadelphiaost

Blanda rumstempererat smör och nougat tills det är helt slätt och fint, utan klumpar, lite sådär “krämigt” i konsistensen.
Tillsätt florsocker och philadelphiaost, blanda ordentligt och häll allt i en spritspåse.
Sedan är det bara att spritsa dina cupcakes härliga och fina!


Har toppat cupcakesen med banancrispströssel.
Bananmuffinsreceptet kommer från lindarunn.se
Nogatfrostingrecetptet kommer från marsipanfreak.blogspot.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *