Baconfylld kycklingfilé, ugnspotatis & svampsås

Baconfylld kycklingfilé

5 kycklingfileér
2 pkt bacontärningarna 
2 pkt skivat bacon
nymalen svarteppar
Knaperstek baconet och lät rinna av på hushållspapper. 
Putsa fileérna och skär ett snitt längs med men inte helt igenom.
 Fyll fileérna med bacon och linda 2-3 baconskivor runt varje filé. 
Stek fileérna på hög värme i stekpanna med lite olja så de får en fin gyllenbrun yta.
Lägg upp på ugnsfast fat och efterstek i ugn på 200°C. 
Använd en stektermometer och ta ut fileérna när den visar 70°C

.

Svampsås
2 dl vatten
1 msk kalvfond
3 dl crème fraiche
1 ask Créme Bonjour kantarell
ev salt & peppar

Häll i vattnet och fonden i en kastrull och låt sjuda upp. 
Rör sen ner crème fraiche och kantarellost och låt sjuda upp igen. 
Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servera kycklingen och svampsåsen ihop med ugnsstekt potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *