Vitkål- & köttfärspanna

Ledig dag i det fina vädret blev tyvärr inte så mycket tid i solen idag tyvärr. Veckohandling, städ och tvätt stod på schemat idag.

Sen jag blev Viktväktare har jag fastnat för att använda vitkål i matlagningen och denna rätt blev så god. Funkar även om man äter enligt LCHF.

Hade tänkt att ha i champinjoner också, men dom missades tyvärr vid handlingen av råvaror. Ska testas nästa gång!

4-6 port.

500 g köttfärs
500 g vitkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk köttfond
½ msk soja
2 dl grädde
salt
svartpeppar

Finhacka löken och strimla vitkålen.
Stek vitkålen i smör tills den är mjuk, ta upp den ur stekpannan och lägg åt sidan.
Fräs löken och pressad vitlök, tillsätt köttfärsen och stek tills köttfärsen är genomstekt.

Tillsätt fond och soja samt salta och peppra.
Rör ner svampen och vitkålen och blanda runt.
Häll på grädden och låt den koka in under 10 minuter.
Smaka ev av med mer salt och peppar.

Viktväktarna Flex

500 g köttfärs 10% (25 SP)
500 g vitkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk köttfond
½ msk soja
2 dl grädde 15% (16 SP)
salt
svartpeppar

Totalt vid 4 port blir det 10 SP/port, om man delar den på 6 port blir det totalt 7 SP/port. 

Lägg ev till SP för det matfett du steker i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *