Vildsvinsgryta med sweet chilisås

6 port.

1 kg vildsvinskött eller annat nötkött
smör
3 lagerblad
9 st vitpepparkorn
9 st grönpepparkorn
salt
vatten
2 msk viltfond
¾ dl sweet chilisås
2 tsk tomatpuré
2 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspeppar
1½ dl grädde
maizena
ev. salt, peppar

Dela köttet i lagom stora grytbitar.
Bryn köttet på hög värme i lite smör i en stekpanna, lägg över i en gryta när det är färdigt.
Lägg i lagerblad, pepparkorn och salt i grytan och häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Låt vattnet koka upp och låt sen köttet stå och småputtra på lite lägre värme i ca 2-3 tim tills köttet är mört.

Blanda i fond, sweet chilisås, tomatpuré, gelé och kryddor.
Rör i grädden och låt det koka upp.
Red av såsen med maizena och smaka av med lite salt och peppar om det behövs.

Servera med ris eller potatis.

Viktväktarna Flex

1 kg vildsvinskött eller annat nötkött (11 SP)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
3 lagerblad
9 st vitpepparkorn
9 st grönpepparkorn
salt
vatten
2 msk viltfond
¾ dl sweet chilisås (8 SP)
2 tsk tomatpuré
2 tsk svartvinbärsgelé (2 SP)
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspeppar
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
2-3 msk maizena (2 SP)
ev. salt, peppar

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *