Viktväktarpizza på tortillabröd

Igår var det internationella pizzadagen och självklart åt vi pizza här hemma. Familjen fick en hemmagjord panpizza och jag som ska äta enligt Viktväktarna igen fick en tortillapizza, men det är lika gott det, lite tunnare ”pizzabotten” bara. Nu har jag inte använt det magraste pålägget, går att få ner SP/port. om man byter ut mor magrare ost, snålare kyckling och färsk ananas istället för den på burk. Men igår hade jag råd att unna mig lite extra SP då detta blev både lunch och middag. Nästa gång kör jag på en snålare variant 🙂

Imorgon och på onsdag har vi inventering på jobbet så nu blir det att fixa i ordning matlådor så man klarar sig utan att behöva gå hungrig dessa dagar. Ska avsluta kvällen med att titta på American Pastoral som går på Cmore innan det är dags att sova. Trevlig kväll på er kära läsare!

2 port.

2 tortillabröd medium
tomatsås (se recept nedan)
riven ost
rökt kycklingfilé
räkor
ananas

Lägg tortillabröden på en bakplåtspappersklädd plåt.
Bred ut tomatsåsen/pizzasåsen.
Lägg på ett lager ost (spara nån msk att strö över toppingen) och sen strimlad rökt kycklingfilé.
Fördela skalade räkor på den ena pizzan och ananas i mindre bitar på den andra pizzan.
Strö på ca 1 msk riven ost till över pizzatoppingen.
Sätt in pizzorna i ugnen i 225°C i ca 5-10 min.
Servera med pizzasallad (se recept nedan).

Viktväktarna Flex

2 tortillabröd medium (8 SP)
68 g tomatsås (se recept nedan) (2 SP)
96 g riven ost, ica basic mozzarella (10 SP)
120 g rökt kycklingfilé, Sörensens fågelchark (2 SP)
30 g räkor (0 SP)
34 g ananas på burk, 1 ring (1 SP)

Santa Maria pizza topping garlic & onion 4 tsk (4 SP)

pizzasallad (se recept nedan) (2 SP)

Totalt per portion blir det 15 SP.

Pizzasås
3 vitlöksklyftor
½ gul lök
3 msk olivolja (12 SP)
2 msk tomatpuré
800 g finkrossade tomater
½ msk oregano
salt
peppar
ev en nypa socker

Hacka vitlöken och löken fint.
Fräs den i olja utan att den tar färg.
Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning en minut.
Häll i dom krossade tomaterna.
Tillsätt oregano.
Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 min.
Smaka av med salt och peppar och ev en nypa socker.

En sats räcker till 23 pizzor (34 g/port.) och då blir det 1 SP/pizza.

Pizzasallad
1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud, ca 500 g
2 korkar ättika
½ dl solrosolja eller annan matolja (14 SP)
5 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 msk strösocker (3 SP)
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar

Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat.
Lägg all salladen i ett durkslag.
Koka upp vattnet och häll det över salladen.
Låt rinna av!
Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen.
Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen.
Blanda väl!
Låt svalna i rumstemperatur.
Förvara sedan i kylskåp.
Hållbarhet ca 5-7 dagar.

En sats pizzasallad räcker till 11 port (63 g/port.) och blir då 2 SP/port.

Har toppat pizzan med Santa Maria Pizza Topping garlic & onion 1 tsk/1 SP.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *