Varm smörgåstårta med kyckling & curry

5 halmånar med hönökakor

750 g kyckling
salt
peppar
smör
6 dl crème fraiche
1-2 msk curry
maizena

2 tomater
2 dl riven ost

Börja med att steka kycklingen i smör.
Krydda med salt och peppar.

Jag valde att steka filéerna hela, men det går bra att skära dom i bitar också.

När kycklingen är klar och har svalnat lite så skär den i mindre bitar.
Häll i crème fraiche och curry i en kastrull.
Blanda i kycklingen.
Låt det koka upp.
Red med maizena tills det blir en tjock röra.
Är den för rinnig kommer den inte ligga kvar på brödet.

Gör i ordning en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ut en hönökaka, bred på ¼ av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka och fyllning och sen likadant en gång till.
Avsluta med femte och sista hönökakan som lock.
Skiva tomaterna och lägg på locket.
Toppa med den rivna osten.
Sätt in i ugnen på 200°C i ca 10 min.

Servera med en blandad sallad.

varm-smorgastarta-med-kyckling-3

varm-smorgastarta-med-kyckling-2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *