Vaniljpannkakor

Vaniljpannkakor

4 port.

3 dl vetemjöl
 3 ägg
6 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt


Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klumpar.

Det går bra att använda elvisp när du gör pannkakssmet.
Tillsätt resten av mjölken, smält smör, vaniljsocker samt salt.
Låt svälla 20 minuter.


Grädda pannkakorna i het stekpanna.

När ytan blivit matt och smeten stelnat är det dags att vända pannkakan.
Färgen ska vara vackert guldbrun.
Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant.
Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som
lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten.
Servera med sylt och glass/vispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *