Torskgryta med curry

Första gången jag gör en fiskgryta, varför har man inte gjort det förut, var riktigt gott. Valde att servera tomaterna på sidan av istället för i grytan då flera av barnen tycker det är så ”farligt” med varma tomater 😉

4 port.

600 g torsk eller annan vit fisk
smör
2½ dl grädde
1 dl vatten
½-1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
cayennepeppar
10-12 st cocktailtomater
maizena

Skär fisken i 2×2 cm stora bitar.
Fräs den i smör i några minuter.
Rör ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp.
Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp.
Smaka av såsen med lite cayennepeppar, ca en knivsudd.
Red av grytan med maizena och servera sedan genast med kokt ris.

dsc_0041

Viktväktare Smart Points

Använd 15% matlagningsgrädde och max 2 msk maizena så blir det 7 SP/port. för torskgrytan.

Använder man 4% matlagningsgrädde så blir det istället bara 3 SP/port. Lägg till SP för ris (120 g kokt ris = 4 SP).

dsc_0042

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *