Torskgratäng med räkor

4 port.

600-800 g fiskfiléer tex torsk
300 g räk- eller kräftost
2 dl créme fraiche
smör att smörja formen med
salt
grovmalen svartpeppar
rikligt med hackad dill
2 dl färska räkor

Sätt ugnen på 180°C.
Smörj en ugnsfast form.
Lägg fiskfiléerna i botten på formen.
Ytterst lite salt och svartpeppar på fisken.
Blanda räk/kräftosten med créme fraichen och rör i hackad dill.
Bred detta över fisken.
Lägg färska räkor över fisken
In i ugnen ca 20-25 min.

Servera med potatis/ris/blomkålsris och rivna morötter.

Viktväktarna Flex

600-800 g fiskfiléer tex torsk
300 g räk- eller kräftost (23 SP)
2 dl créme fraiche 5% (7 SP)
smör att smörja formen med (lägg till SP för så mycket du tar)
salt
grovmalen svartpeppar
rikligt med hackad dill
2 dl färska räkor

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *